Foto: Michael Wall.

Nytt album 2019: En romantisk idiot

Efter att ha släppt fyra hyllade album på engelska så testade jag att göra en svensk EP 2014: Slowman på Svenska. En recensent tyckte att låtarna var ”intressanta, originella och personliga”. En annan hoppades att nästa fullängdare skulle bli ”fullsmockad med låtar av det här slaget”. Många av er som lyssnar på mig röstade här på hemsidan på att jag absolut skulle göra ett svenskt album. Det tog sin tid (jag är ju Slowman) men nu är det äntligen dags.

Sensommaren 2019 släpps albumet ”En romantisk idiot”. Det är inspelat av Jörgen ”Jugglo” Wall och Markus Gahnfelt på Fimta Recordings. ”Jugglo” har också mixat i Kapsylen-studion och producerat ihop med mig. Tillsammans med Michael Wall har vi skapat ett nytt sound.

Låtarna har sina rötter i 70-talets rock, blues, americana och några droppar jazz. De svenska texterna är personliga och innehåller ett brett spektrum av ämnen från separation och tomhet, distanserad självinsikt, dystopisk omvärldsbetraktelse till våryster förälskelse och ömsint kärlekspoesi.

Musiken är ibland tung som ett godståg, ibland lätt som en sommargardin. Rytmerna svänger och andas. Jag är övertygad om att det här är det absolut bästa album jag gjort.

Medan ni väntar kan ni lyssna på tidigare plattor på Spotify, där finns till exempel EP:n Slowman på Svenska som på sätt och vis är förrätten till detta album. Huvudrätten tog tid på sig, men jag hoppas ni tycker det var värt att vänta på.

Den 5 april släpps den första singeln från albumet: ”Kärlekens osynliga hand”. Håll ut!

 

Svante ”Slowman” TörngrenLäs fler nyheter  |  Tillbaka